Yangın merdiveni, her çtay yapı içerisinde kâin insanların ve gayrı dinamikların yangın yahut rastgele bir ivedi hâlet esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin yapılmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme iye, binalması zaruri, örgüların vazgeçilemez unsurları beyninde mekân almaktadır.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı çoklukla 60 dakika, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Anne özelliği yangına peklik olan yangın bapları, çok mualla sıcaklıktaki yangınlara binaen insanoğluın güvenli bir şekilde birçokmalarını sağlamlar ve herhangi bir yangın anında binadan tam çıkış bağırsakin kullanılması gerekir.
Kapılar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 set hareketsiz kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların bile monte olması ciddi nakliye avantajları esenlamaktadır.
Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.
Kanun ve yönetmeliklere bakılırsa planlı yangınla mücadele adımlarının tümna hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın namına bütün projelendirme maslahatlemlerinizi emanet ve dünyalık kaybınızın ortadan kalkması yerine uyguluyoruz.
Genel amacı insanların binayı mazarrat gıyaben terk etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri önem aldatmaır.
Yangın bapları yangın anında, binalarda taksimmler arası yangın geçişini belli başlı bir mevsim aralığında engellerken aynı anda insanoğluın intikaline imkân sağlayan baplardır.
Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapkaloriın) zemin amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide strüktürlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki esrar, yangın, doğal gaz vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu zararlı koşulların başka katlara geçişini kösteklemek yahut olası evetğu derece geciktirmektir.
Esrar sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Acil çıkış bapsı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı gestaltda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Yangın merdiveni bapsı kullanımında nazarıitibar edilmesi müstelzim unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem konulevinin yitirilmemesi midein hem de merdivenin yalnızca amacı için kullanılabilmesi yürekin bu unsura özen edilmelidir.
Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Kapıların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Ova şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir Yangın Kapısı gestaltsı vardır.
Yangın ve evgin kalıp anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da söylem edilen bu grup temelı modellerde normal kapı koluna analog.